FAQ

Här är några av de vanligaste frågorna, men har jag missat någon och ni fortfarande undrar över något så tveka inte att skicka iväg ett mejl.

Hur levereras bilderna?
Jag levererar alltid bilderna digitalt, och alltid högupplöst. Eftersom jag inte själv har möjlighet för att erbjuda tjänster för att printa bilder, levereras bilderna i två format - ett som är anpassat för web (dvs, att de är optimerade för att se bra ut online, t.ex Facebook, instagram ect.) och ett som är anpassat för print. Detta är för att bilder till print och web behöver olika förutsättningar för att se bäst ut. 

Vad är det jag betalar för?
Många tror kanske att en fotografs jobb startar och slutar under en fotografering. Men faktum är att mitt jobb börjar redan innan, och slutar inte fören jag levererat bilderna (och egentligen inte ens då). Det börjar med ett mejl. Jag avsätter tid framför datorn, för att göra research och svara på mejl. Därefter även tid till att kolla locations om fotograferingen inte sker i studio. Själva fotograferingen såklart, men sedan också de antal timmar det tar för mig att gå igenom och sortera alla bilder, samt skicka urval och redigera de sedan valda bilderna. 

Dessutom går en del av pengarna till upprätthållning av utrustning, så att ni kan få den bästa kvaliteten på bilderna. Jag behåller även era bilder i upp till 4 år efter fotograferingen, så att om något skulle hända dem - har jag en kopia. 

Det kostar mycket att gifta sig, eller skaffa barn. Det mesta kostar en del i livet, men få saker varar så länge som ett fotografi. Barnen växer upp och kläderna blir för små. Bröllopet varar en dag, maten äts upp och dekorationerna försvinner. Men bilderna, de förblir. Se det som ett minne du kan ta fram och se på, och komma ihåg exakt hur det kändes i den stunden, när du vill. 

Se prislista här

Vad får jag lov att göra med bilderna?
Ni får lov att göra vad ni vill med bilderna, för privat bruk. Det vill säga, att du får lov att printa ut dem hur mycket ni vill, och lägga upp dem vart du vill. Ni får gärna publicera bilderna i t.ex tidningar, bloggar eller andra sociala medier - under förutsättningen att mitt namn står skrivet som fotograf. 

Du får däremot inte sälja bilderna vidare, eller manipulera (redigera) dem på något sätt utan min tillåtelse. De får inte heller användas till marknadsföring för företag, utan min tillåtelse, eller utan att mitt namn står skrivet som fotograf. Jag förbehåller mig rätten att skicka faktura om dessa krav överträds. 

Vi har bokat fotografering på location, vad händer om vädret är dåligt?
Vi diskuterar alltid en plan B om vädret skulle visa sig vara helt fel för det ni önskar. Det är lite som man brukar säga; finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det finns alltid något att göra för att lösa ett problem, och jag är inte rädd för lite regn, om inte ni är det. 

Med det sagt; jag måste ändå tänka på min utrustning och är vädret allt allt för busigt, måste jag boka om en fotografering, om ingen annan location funkar för er. 

Using Format